Delegație militară din Serbia în vizită la Palatul Patriarhiei

O delegație militară din Serbia, condusă de comandantul Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general-maior Milan Mojsilovic, a vizitat miercuri, 5 septembrie 2012, Palatul Patriarhiei și Catedrala Patriarhală. Delegația oaspete a fost primită de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, alături de care s-au aflat reprezentanți ai Sectorului Relații Bisericești, Interreligioase și Comunități Bisericești Externe.

În cadrul unei scurte întrevederi desfășurată în Sala Consilium a Palatului Patriarhiei s-a discutat, printre altele, despre serviciul religios din cadrul structurilor militare și importanța existenței preoților în structurile armatei. De asemenea, domnul general-maior Milan Mojsilovic a mărturisit că va sprijini autoritățile locale din Nis, Serbia, (locul de naștere al Sf. Împărat Constantin cel Mare) în organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea, în anul 2013, a 1700 de ani de când Sfântul Constantin cel Mare a emis Edictul de la Mediolan (313), prin care au încetat persecuțiile pe motive religioase în Imperiul Roman.

La final, oaspeții au vizitat Palatul Patriarhiei și Catedrala Patriarhală, închinându-se la moaștele Sfinților Împărați și ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Delegația militară din Serbia se află într-o vizită oficială în România, în perioada 04-07 septembrie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…