Delegație militară din Serbia în vizită la Palatul Patriarhiei

O delegație militară din Serbia, condusă de comandantul Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general-maior Milan Mojsilovic, a vizitat miercuri, 5 septembrie 2012, Palatul Patriarhiei și Catedrala Patriarhală. Delegația oaspete a fost primită de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, alături de care s-au aflat reprezentanți ai Sectorului Relații Bisericești, Interreligioase și Comunități Bisericești Externe.

În cadrul unei scurte întrevederi desfășurată în Sala Consilium a Palatului Patriarhiei s-a discutat, printre altele, despre serviciul religios din cadrul structurilor militare și importanța existenței preoților în structurile armatei. De asemenea, domnul general-maior Milan Mojsilovic a mărturisit că va sprijini autoritățile locale din Nis, Serbia, (locul de naștere al Sf. Împărat Constantin cel Mare) în organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea, în anul 2013, a 1700 de ani de când Sfântul Constantin cel Mare a emis Edictul de la Mediolan (313), prin care au încetat persecuțiile pe motive religioase în Imperiul Roman.

La final, oaspeții au vizitat Palatul Patriarhiei și Catedrala Patriarhală, închinându-se la moaștele Sfinților Împărați și ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Delegația militară din Serbia se află într-o vizită oficială în România, în perioada 04-07 septembrie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente