Delegație germană din landul Bavaria la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit astăzi, 1 noiembrie 2012, vizita unei delegații germane din landul Bavaria condusă de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

În cadrul întrevederii, Preafericirea Sa a discutat cu președintele Parlamentului landului Bavaria, Barbara Stamm, despre importanța proiectelor sociale pe care le întreprinde în țara noastră.

„Preafericirea Voastră, vă mulțumim frumos pentru primirea deosebită pe care ne-ați făcut-o. Există o legătură strânsă între noi încă de pe vremea când erați la Iași (n.r.: Mitropolit al Moldovei și Bucovinei) și există o legătură strânsă între cele două popoare, poporul român și poporul german, în special în legătura care s-a stabilit între sașii și șvabii din Transilvania și cei din Bavaria. Și sperăm ca această legătură care s-a întemeiat și a luat naștere la Iași să continue aici la București prin multe proiecte pe care le vom construi și le vom face împreună. Putem spune că anul trecut în data de 11 septembrie 2011, prin venirea dumneavoastră la München, când ați pus piatra de temelie pentru viitoarea biserică și viitorul centru al Episcopiei care se va construi acolo, s-a început un nou proiect pe care îl vom continua cu ajutorul lui Dumnezeu și cu acești colaboratori minunați pe care ați reușit să îi faceți care se luptă pentru proiectul dumneavoastră în continuare și sperăm să-l ducem la bun sfârșit”, a spus Președintele Parlamentului landului Bavaria, după cum ne informează Radio TRINITAS.

La rândul său, Patriarhul României a mulțumit pentru susținerea pe care landul Bavariei o dă Episcopiei Ortodoxe Române din München.

„Dorim să mulțumim Doamnei Barbara Stamm și tuturor colaboratorilor săi pentru cele peste 20 de proiecte sociale pe care le-a dezvoltat în ultimii 20 de ani în România, nu numai în Moldova ci și alte părți ale României. Doamna Barbara Stamm este modelul unui om politic creștin care din funcția politică pe care o are ajută Biserica și mai ales activitățile sociale ale Bisericii și ale comunității locale ca să simtă iubirea lui Dumnezeu în mod concret. Mulțumim tuturor pentru susținerea acestui proiect din Bavaria de la München și prin faptul că îl încurajați pe Preasfințitul Părinte Episcop Sofian, mai ales că este la început de drum. Am văzut această solidaritate și ca o mare șansă pentru românii ortodocși de a coopera cu Bisericile creștine din Bavaria și de a integra pe români în contextul societății germane de astăzi”.

Comentarii Facebook


Știri recente