Delegatie din Grecia, la Catedrala mitropolitana din Iasi

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat astazi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitana din Iasi, slujba la care a participat si o delegatie din localitatea Kalikratia, Grecia, condusa de catre parintele arhimandrit Isaia Marantidis. La finalul slujbei, IPS Parinte Mitropolit Daniel a adresat un cuvant de salut parintelui Isaia, precum si pelerinilor greci aflati in vizita, in aceste zile, in zona Moldovei: ‘Ne bucuram sa salutam prezenta in mijlocul nostru, atat a parintelui Isaia Marantidis, cat si a celor care il insotesc in acest pelerinaj. Dansii au vizitat Arhiepiscopia Iasilor si au dorit sa vina si sa participe la aceasta Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie savarsita aici, in biserica in care se afla moastele Sf. Cuv. Parascheva din Epivata, inca din anul 1641. Suntem bucurosi sa vedem cum frati si surori din Biserica Greciei sunt prezenti aici nu la mult timp dupa hramul Sf. Cuv. Parascheva, cand am primit ca dar, pentru cateva zile, moastele Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina’.

La randul sau, parintele arhimandrit Isaia si-a exprimat bucuria de a vizita Romania si de a se putea inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar si de a merge in pelerinaj la manastirile din zona Moldovei: ‘Multumim pentru dragostea IPS Voastre, pentru frumoasele cuvinte pe care ni le-ati adresat si pe care nu le meritam. Bucuria noastra este mare pentru ca ne aflam in mijlocul poporului roman, dar bucuria noastra este si mai mare datorita faptului ca am participat alaturi de IPS Voastra la Sf. Liturghie si, de asemenea, este foarte mare bucuria deoarece ne-am invrednicit sa ne inchinam la moastele Sf. Cuv. Parascheva. Am mers la Manastirea Secu unde am citit un Trisaghion in amintirea eroilor cazuti, dar am citit un Trisaghion si la Manastirea Sihastria pentru parintele Cleopa. Cei mai multi din grup au venit pentru prima data aici pentru a se inchina la moastele Sf. Cuv. Parascheva, si sunt recunoscatori pentru bunatatea IPS Voastre si pentru bunatatea aratata de fratii romani care ne-au primit cu atata dragoste si bucurie’.

IPS Mitropolit Daniel i-a oferit parintelui arhimandrit Isaia un album cu Sf. Cuvioasa Parascheva, scris atat in limba romana, cat si limbile greaca si engleza. La randul sau, parintele Isaia i-a oferit IPS Mitropolit Daniel un album al localitatii Kalikratia, din Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…