Delegație a Patriarhiei Române la slujba de înmormântare a părintelui Petroniu Tănase

O delegație a Patriarhiei Române condusă de părintele arhimandrit Timotei Aioanei, mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale și exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a ajuns în această dimineață la Schitului românesc Prodromu din Muntele Athos, informează Radio TRINITAS. Ei vor participa mâine, 24 februarie, la slujba de înmormântare a părintelui protosinghel Petroniu Tănase, care a trecut ieri, 22 februarie, la cele veșnice, la vârsta de 94 de ani.

În prezent, la căpătâiul celui de-al XIV-lea stareț al așezământului românesc de la Sfântul Munte au loc necontenit slujbe de pomenire, după cum a informat părintele arhimandrit Timotei Aioanei: „În această dimineață, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiată Panihida în tradiția athonită. Permanent la căpătâiul său au fost lecturați psalmi după obiceiul monahal, iar în această seară după oficierea slujbei Vecerniei va fi săvârșit din nou Trisaghionul. Mâine dimineață, începând cu orele 02:00 în Biserica cea Mare a Schitului Prodromu vor fi oficiate Utrenia, Ceasurile și Sfânta Liturghie în sobor de preoți și diaconi. Slujba înmormântării a fost hotărâtă pentru mâine, la orele 14:30. Sunt așteptați la Schitul Prodromu numeroși ieromonahi și preoți români și de alte naționalități din Sfântul Munte, din România și Grecia”.

Părintele Petroniu va fi înhumat în cimitirul schitului Prodromu.

Părintele protosinghel Petroniu Tănase a fost o personalitate marcantă a ortodoxiei românești, iar din 1978, Patriarhia Română l-a trimis la Muntele Athos pentru a revigora monahismul din Schitul românesc Prodromu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…