Delegație a Episcopiei Sălajului în Germania

O delegație a Episcopiei Sălajului condusă de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a efectuat o vizită în Germania la Diakonia din Neuendettelsau, în perioada 18-22 septembrie, la invitația domnului rector, prof. Dr.h.c. Herman Schonauer, după cum ne informează episcopiasalajului.ro. Vizita se înscrie în seria contactelor între Episcopia Sălajului și una dintre cele mai importante structuri socio-filantropice din Germania.

Cu această ocazie a fost evaluat stadiul cooperării dintre cele două instituții, s-au discutat prioritățile și coordonatele pe care se vor dezvolta în continuare relațiile. De asemenea, s-au conturat arii noi de colaborare, cea mai importantă zonă vizând pregătirea teoretică și practică de personal care să poată crește standardele de calitate a serviciilor sociale oferite de Biserica Ortodoxă în România.

Au fost vizitate mai multe centre sociale și medicale ale fundației Diakonia din Neuendettelsau.

Marți, 20 septembrie, delegația Episcopiei Sălajului a participat la o conferință preoțească ecumenică în cadrul căreia s-au prezentat comunicări știintifice menite să faciliteze o mai bună cunoaștere a identității, a învățăturii de credință, a istoriei și spiritualității partenerilor de dialog, respectiv a Bisericii Luterane Evanghelice și a Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul acestei conferințe, partea română a susținut următoarele comunicări: Preasfințitul Părinte Episcop dr. Petroniu Florea, – De la Eden la paradis: traseul spiritual al omului; PC Pr. lect. dr. Gabriel-Viorel Gârdan, Consilier Cultural – Paternitatea duhovnicească în spiritualitatea răsăriteană; PC Pr. drd. Ionuț Pop, Inspector Eparhial – O introducere în istoria Bisericii Ortodoxe Române.

În vederea identificării oportunităților de finanțare a proiectelor comune a avut loc o întâlnire și cu preprezentanți ai Camerei de Industrie din Ansbach.

Delegația a avut, de asemenea, o întâlnire cu ÎPS Serafim, Mitropolitul Germaniei și cu PC Pr. Teofil Herineanu preot paroh în Nurenberg, în timpul căreia s-au discutat aspecte legate de misiunea preoților ortodocși în Germania, precum și despre evoluția relațiilor dintre Biserica Luterană și Biserica Ortodoxă.

În ultima zi a fost vizitată Facultatea de Teologie Augustana din Neuendettelsau. În cadrul întâlnirii cu prof.dr. Markus Buntfuß, rectorul acestei instituții de învățământ teologic, a fost prezentată oferta educațională a Facultății, sistemul de învățământ patronat de Biserică, direcțiile majore de cercetare și oportunitățile de colaborare. Au fost vizitate capela, campusul și biblioteca.

Comentarii Facebook


Știri recente