Delegație a Comisiei Europene la Patriarhia Română

La Reședința Patriarhală din București, joi 16 iunie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita responsabilului Comisiei Europene pentru programele finanțate din Fondul Social European în România, Bulgaria și Malta, Dl. Director Philippe Hatt, după cum ne informează pr. Dorel Moțoc, Consilier Patriarhal, coordonator proiecte în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Patriarhiei Române.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă o serie de posibilități de accesare de finanțări europene pentru proiecte ale Patriarhiei Române în domeniul educațional și al incluziunii sociale.

Preafericirea Sa a subliniat că o prioritate a Patriarhiei Române o reprezintă crearea unui Centru de educare și cooperare socială în care să fie dezvoltate proiecte integrate adresate tinerilor din învățamântul gimnazial și superior (prevenirera abandonului școlar, stagii de formare practica, consiliere si orientare profesionala pentru studenți), precum și programe de formare continuă pentru adulți (calificare, consiliere, orientare profesionala și reconversie profesionala). Un astfel de centru ar avea, deodată, caracter intergenerațional dar și transnațional, putând fi folosit, deopotrivă, pentru schimburi culturale și activități transnaționale cu tineretul, cu românii aflați la muncă în alte țări europene sau cei deja stabiliți acolo.

De asemenea, Dl. Philippe Hatt a menționat că există o necesitate de a dezvolta mai ales proiecte care să fie legate de calificarea și recalificarea persoanelor greu angajabile, în scopul menținerii acestora ca persoane active. Domnia sa a apreciat în mod pozitiv și specificul proiectelor în care Patriarhia Română, Federația Filantropia și unele eparhii sunt implicate în acest moment, fie ca beneficiari, fie ca parteneri, subliniind ca acestea demonstrează grija și responsabilitatea permanentă a Bisericii pentru persoanele aflate în situații de risc social.

La întâlnire au mai participat: Dl. Constantin Viorel Mihai, membru al echipei Comisiei Europene responsabile pentru derularea proiectelor finanțate din Fondul Social European, Pr. Dorel-Nicolae Moțoc, consilier patriarhal, coordonator proiecte în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Patriarhiei Române și Pr.dr. Constantin Naclad, inspector pentru catehizare și coordonator proiecte în cadrul Sectorului Teologic-Educațional.

Comentarii Facebook


Știri recente