Delegația Fundației Diakonia din Germania a vizitat Episcopia Sălajului

În perioada 3-5 Aprilie 2011, Episcopia Sălajului a primit vizita delegației oficiale a Fundației Diakonia din Neuendettelsau (Germania), condusă de domnul Rector Prof. Dr. h.c. Hermann Schoenauer, fundație care sprijină unele activități și proiecte sociale derulate în Episcopia Sălajului.

după cum ne informează episcopiasalajului.ro, duminică, 3 Aprilie 2011, delegația a fost întâmpinată la Zalău de către Preasfințitul Părinte Petroniu, după care a vizitat Schitul Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Bobota. Începând cu orele 17:00, delegația a participat la slujba Vecerniei, oficiată de către Preasfinția Sa în Parohia Bobota, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, prilej cu care a fost anunțată oficial și retragea Preacucernicului Părinte dr. Lucian Boloș din calitatea de preot paroh al acestei parohii, începând cu data de 01.07.2011 și stabilirea în Germania a Preacucerniciei Sale, dimpreună cu familia, pentru o colaborare pe termen lung cu Fundația Diakonia.

La slujba Vecerniei și la discuțiile care au urmat, au mai participat și Prefectul județului Sălaj, dl. Alexandru Vegh, Președintele Consiliului Județean Sălaj, dl. Tiberiu Marc, Primarul Comunei Bobota, dl. Aurel Sarca, precum și reprezentanți ai Consiliului Local și ai altor instituții din Comuna Bobota. Atât reprezentanții instituțiilor județene, cât cei ai instituțiilor locale, și-au prezentat disponibilitatea în vederea unei colaborări cu Fundația „Diakonia” și au arătat oportunitățile unor investiții sociale în județul nostru.

Luni, 4 Aprilie 2011, Preasfințitul Părinte Petroniu a găzduit vizita delegației germane la șantierul de construcție a noului sediului eparhial al Episcopiei Sălajului, după care s-a vizitat Complexul Social al Parohiei Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Șimleu Silvaniei, unde, din inițiativa și sub atenta supraveghere a preacucernicului Părinte Vasile Boșca, protopopul Șimleului și paroh al acestei parohii, se desfășoară activități sociale de peste 10 ani, incluzând o cantină socială, precum și cazare socială pentru unii elevi de liceu din localitățile din apropiere, care nu au posibilități financiare pentru a face naveta la școală.

În aceeași zi, după încheierea vizitei la Șimleu Silvaniei, delegația a fost primită cu multă bucurie la Mănăstirea „Sfânta Treime” Bic, de către maica stareță, stavrofora Marina Lupou, întrucât fundația germană a avut daruri, constând în îmbrăcăminte, produse de igienă corporală, rechizite școlare, alimente și dulciuri, și pentru cei 18 copii aflați în plasament la școala de tip confesional, care funcționează în cadrul mănăstirii, copii care provin din familii nevoiașe sau fără posibilități financiare. În cele din urmă, delegația a vizitat biserica de lemn, monument istoric, din curtea mănăstirii, biserica nouă, colecția de obiecte vechi tradiționale, trapeza, precum și corpul de chilii.

În cea de-a treia zi a vizitei pe meleagurile sălăjene, o parte a delegației germane s-a deplasat în Parohia Bobota, unde au dăruit școlii din localitate patru table de scris moderne, precum și o însemnată cantitate de hârtie pentru copiator.

În încheiere, între cele două instituții (Fundația „Diakonia” și Episcopia Sălajului), prin conducătorii lor, au fost stabilite viitoare întâlniri cu scop filantropic-social, consolidându-se, astfel, o frumoasă relație româno-germană, care, atât în prezent cât și în viitor, va aduce o rază de speranță în sufletele beneficiarilor de servicii sociale, care se bucură de sprijin din partea Episcopiei Sălajului în momentele cele mai dificile din viața lor.

Comentarii Facebook


Știri recente