Delegația Conferinței Episcopale din regiunea Umbria, Italia, în vizită la Patriarhia Română

Biroul de presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 4 iulie 2012, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență delegația Conferinței Episcopale din regiunea Umbria, Italia, condusă de Excelența Sa Vincenzo Paglia, Arhiepiscop de Terni, Narni și Amelia și Președinte al Consiliului Pontifical pentru Familie.

Excelența Sa Vincenzo Paglia a mulțumit pentru primire și a menționat că împreună cu membrii Conferinței Episcopale din regiunea italiană Umbria se află într-un pelerinaj în România pentru a cunoaște mai bine viața socială, culturală și religioasă a poporului român, de aceeași origine latină cu poporul italian. În acest context, Arhiepiscopul Vincenzo Paglia a subliniat relațiile foarte bune ale Bisericii Romano-Catolice cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe Excelența Sa Vincenzo Paglia pentru recenta numire ca Președinte al Consiliului Pontifical pentru Familie și a mulțumit pentru sprijinul constant pe care Biserica Romano-Catolică îl acordă parohiilor ortodoxe române din Italia, în special prin oferirea de locașuri de cult pentru oficierea slujbelor religioase.

Patriarhul României și Președintele Consiliului Pontifical pentru Familie au mai subliniat importanța dialogului și cooperării practice între cele două Biserici pentru promovarea comună a valorilor creștine, în special ale instituției sacre a familiei într-o Europă afectată de secularizare, criză morală și economică.

Comentarii Facebook


Știri recente