Delegația Bisericii Ortodoxe a Bulgariei în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În ziua de 11 noiembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reședința Patriarhală, o delegație a Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, alcătuită din Înaltpreasfințitul Părinte Neofit, Mitropolit de Ruse, Înaltpreasfințitul Părinte Gavriil, Mitropolit de LoveÄ, Preot Ioan Ivanov al comunității bulgare din București și Diac. Kiril Sinev.

În cadrul întâlnirii, delegația bulgară a informat pe Patriarhul Românei în legătură cu demersurile întreprinse pentru construirea unui locaș de cult destinat credincioșilor ortodocși bulgari din București, pentru care a fost deja identificat un teren, în localitatea Snagov, ce urmează a fi achiziționat direct de către Patriarhia Bulgară.

La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a încredințat pe oaspeții bulgari că Patriarhia Română acordă binecuvântare pentru construirea respectivului locaș de cult și, totodată, va contribui la dotarea locașului de cult cu o catapeteasmă, sculptată în lemn de stejar, în Atelierele Patriarhiei Române.

În final, cei doi ierarhi ai Patriarhiei Bulgare au exprimat mulțumiri Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române pentru primirea cordială și, mai ales, pentru exprimarea sentimentelor de frățietate și cooperare practică între cele două Biserici Ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente