Delegați ai Consiliului Mondial al Bisericilor la Parohia „Toți Sfinții Români” din Capitală

Delegați ai Bisericilor membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor și ai Patriarhiei Române, participanți zilele acestea la conferința „Platforma globală pentru reflecție teologică 2010. Unitate și misiune astăzi: mărturii și opinii venite de la cei marginalizați”, s-au aflat astăzi, 8 octombrie, în parohia „Toți Sfinții Români” din cartierul bucureștean Rahova, informează TRINITAS TV. Oaspeților le-a fost prezentat modul în care comunitatea romilor din această parohie este sprijinită și ajutată să se integreze în societate. La întâlnire au fost prezenți copii romi din parohie care au susținut și un scurt program artistic.

„Cred că participanții la această conferință au realizat faptul că Biserica Ortodoxă Română realizează o misiune proprie în rândul tuturor etniilor care aparțin Bisericii noastre, inclusiv etniei rome. Cred că au realizat și faptul că nu există o separare și discriminare și mai ales că din partea ambelor părți, adică atât a populației românești cât și a etniei rome există dorința de înțelegere și mai ales de a slăvi pe Dumnezeu împreună”, a spus Pr. Daniel Buda, Secretar executiv pentru relațiile bisericești și ecumenice, CMB.

Delegații au adresat întrebări organizatorilor, dar și reprezentanților de etnie romă din Parlamentul României, prezenți la eveniment.

„Este în primul rând o plăcere să te întâlnești cu ei, dar fără o așteptare anume. Este exact ca și cum ai intra în Biserică să te rogi, dar nu aștepți ca ceva să se întâmple în momentul când ai ieșit din Biserică. Dumnealor au înțeles mai bine acest lucru din mesajele și discuția noastră și cred că fiecare dintre dumnealor reprezintă o cărămidă care trebuie pusă undeva”, a spus domnul Deputat Nicolae Păun.

Delegații au mai vizitat astăzi și Parohia Ortodoxă Coptă din Capitală pentru a vedea modul în care migranții își organizează viața religioasă.

Conferința „Platforma globală pentru reflecție teologică 2010. Unitate și misiune astăzi: mărturii și opinii venite de la cei marginalizați” organizată de Consiliul mondial al Bisericilor și Patriarhia Română se va încheia duminică, atunci când va fi redactat un document de lucru ce va constitui baza pentru întrunirea de anul viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente