Declarația de presă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la întoarcerea din Capadocia

La întoarcerea din pelerinajul în Capadocia din timpul vizitei frățești efectuate la Patriarhia Ecumenică, în perioada 27 mai – 2 iunie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut următoarea declarație de presă:

Suntem bucuroși să descoperim legăturile pe care Capadocia le-a avut cu pământul țării noastre, România. În timpul pelerinajului nostru am admirat frumusețea credinței, a picturii bizantine, alături de frumusețea naturii. Suntem foarte bucuroși că în aceste zile au venit împreună cu noi și mulți ierarhi greci și români, precum și foarte mulți credincioși pelerini. Împreună ne-am rugat sâmbătă, 30 mai, la slujba Vecerniei în biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Sinassos, iar duminică, 31 mai, am participat împreună la Sfânta Liturghie oficiată în biserica „Sfântul Teodor” din localitatea Malakopis, la care au cântat atât credincioșii pelerini greci, cât și cei români.

De asemenea, în timpul călătoriei noastre, am avut întâlniri cu mai multe autorități locale turce din zonă, care ne-au asigurat că vom putea trimite în Capadocia cât mai mulți pelerini pentru a vizita locurile creștine și bisericile care, odinioară, au aparținut creștinilor ortodocși greci de aici.

Personal, simt această vizită ca o bucurie și o binecuvântare, întrucât Noi purtăm în titulatura noastră titlul onorific de Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei dăruit de Patriarhia Ecumenică Mitropolitului Ungrovlahiei din anul 1776.

Ne bucurăm că au fost împreună cu noi, atât televiziunea greacă, cât și televiziunea Patriarhiei Române, TRINITAS, cărora le mulțumim pentru misiunea mediatică pe care o desfășoară, punând în evidență bogăția și frumusețea Ortodoxiei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și delegația Bisericii Ortodoxe Române vor reveni în țară în seara zilei de 2 iunie 2009.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente