Decernare titlu de Doctor Honoris Causa, la Iași

Christoph Schönborn, arhiepiscop de Viena și cardinal al Bisericii Romano-Catolice, a primit pe 21 mai 2012 titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iași. Evenimentul a avut loc în Aula Magna ‘Mihai Eminescu’ a UAIC din Iași. Textul ‘Laudatio’ a fost citit de PS Petru Gherghel care a evidențiat motivele pentru care se acordă această distincție.

Preasfinția Sa a subliniat prietenia Cardinalului Christoph Schönborn cu Biserica Ortodoxă Română. În după-amiaza zilei de ieri, Christoph Schönborn a fost primit la Reședința mitropolitană din Iași de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La acest moment au mai participat prof. univ. dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC, pr. prof. univ. dr. Gheorghe Popa, prorectorul UAIC, pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, și protos. Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor. Cardinalul Christoph Schönborn a fost însoțit de PS Petru Gherghel, Episcopul Romano-Catolic de Iași, și de pr. Benone Lucaci, rectorul Institutului Teologic din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…