Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Atena va conferentia la Alba Iulia

Proteprezbiterul Gheorghios Metallinos, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Atena, va fi prezent vineri, 26 noiembrie 2004, de la ora 18.00, in Aula Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. Tema conferintei va fi: „Reinviind Duhul”. Renumitul teolog grec se afla de mai multe zile in Romania si a vizitat si a conferentiat la Facultatile de Teologie Ortodoxe din Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Arad. Prezenta Parintelui G. Metallinos in Romania se datoreaza invitatiei facute de doi romani, ucenici ai sai aflati la studii doctorale in Atena.

Parintele G. Metallinos a studiat teologia si filologia clasica la Universitatea din Atena. Intre anii 1969 Р1975 a studiat teologia, filozofia, filologia, istoria si sociologia la Bonn si K̦ln (Germania). Este doctor in teologie al Universitatii din Atena (1977) si in istorie Рfilozofie al Universitatii din K̦ln (1980). In prezent este profesor de istoria si viata spirituala a Greciei in epoca postbizantina la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Atena. Este autorul a zeci de studii si carti.

In limba romana i-a aparut cartea: „Parohia. Hristos in mijlocul nostru” – Ed. Deisis, Sibiu 2004, carte premiata cu premiul celui de-al VII-lea concurs panelenic (1988) al Asociatiei grecesti de literatura crestina.

Comentarii Facebook


Știri recente