Decanii facultăților de teologie s-au întâlnit, ieri, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

Decanii facultăților de teologie ortodoxă de la noi din țară au discutat, ieri, 19 martie, într-o ședință, desfășurată la Mănăstirea „Brâncoveanu” – Sâmbăta de Sus, despre problemele curente cu care se confruntă. Au fost luate câteva hotărâri pentru îmbunătățirea procesului instructiv educațional.

La întâlnirea de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus au participat decanii celor 11 facultăți de la noi din țară. Ședința a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Unul dintre subiectele abordate a fost promovarea unui comportament mai riguros pentru studenții teologi. „Noi dorim sa îi pregătim pe studenții noștri atât din punct de vedere al cunoștințelor teoretice, cât și al comportamentului moral”, a declarat Părintele Profesor Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, pentru Radio TRINITAS. S-a discutat, de asemenea, despre situația absolvenților specializării Teologie socială și despre recomandările Ministerului Educației referitoare la numărul de ore la care poate participa săptămânal un student.

Următoarea întâlnire va avea loc în perioada 9-11 septembrie a.c., la Constanța.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, coordonatorul lucrărilor de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, a subliniat într-un interviu TRINITAS TV necesitatea introducerii unor certificate vocaționale pentru absolvenții de teologie:

Comentarii Facebook


Știri recente