Debutul Programului educațional Școala altfel în județul Dâmbovița

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgovieștei a binecuvântat, luni, 2 aprilie 2012, debutul programului educațional „Școala altfel” în județul Dâmbovița, slogan care, de altfel, a și fost personalizat, fiind numit „Hai la școala altfel”. Ceremonia, la care au participat oficialități locale și județene, câteva mii de elevi, alături de dascălii lor, precum și mass media locală, s-a desfășurat în fața Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, în zona istorică a fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Targoviștei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a amintit că educația noilor generații este o prioritate pentru societatea noastră, iar cele două instituții o ajută să descopere valorile trecutului, pentru a putea construi în solidaritate și unitate, viitorul. Alături de școală, Biserica este o instituție fundamentală a societății noastre, care cultivă valorile fundamentale și nepieritoare care dau încredere, stabilitate și putere ființei umane, ele având și un rol cultural proeminent, deoarece sunt legate, la noi, la români, printr-un destin istoric comun, pentru că primele școli au apărut în cadrul bisericilor și mânăstirilor.

Înaltpreasfinția Sa a amintit că, în acest an de început al Proiectului educațional „Școala altfel”, Arhiepiscopia Târgoviștei, alături de întreaga Ortodoxie românească, aniversează 500 de ani de la tipărirea, aici, la Târgoviște, a Tetraevangheliarului lui Macarie, care mărturisește, încă o dată, că vechea noastră cultură poartă o puternică amprentă eclezială.

Arhiepiscopia Târgoviștei este principalul partener al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița în organizarea săptămânii educaționale „Hai la școala altfel „, în Arhiepiscopia Târgoviștei. Câteva mii de elevi vor efectua, cu sprijinul Centrului Eparhial, pelerinaje la Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană, pentru a se închina la moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, precum și la Mânăstirea Dealu, principala necropolă voievodală a Țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente