Debutul Conferințelor preoțești, semestrul I al anului 2012, în Arhiepiscopia Timișoarei

Miercuri 30 mai, au început conferințele din semestrul I a acestui an la care au luat parte preoții din Protopopiatul Timișoara I, ne-a precizat Diac. Marius Mircia.

La eveniment a fost prezent și PS Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a adus binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului paricipanților la întâlnire și a prezidat ședința de la sediul Protopopiatului Timișoara I.

Conferința a fost precedată de obișnuitul Te-Deum în cadrul căruia pr. Babescu Eugen a rostit predica din duminca următoare. Tema tratată la această conferință este „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolbanvilor” pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Moderatorul întâlnirii a fost pr. Valentin Boancheș, consilier economic la centrul eparhial din Timișoara, care a accentuat importanța conștientizării și păstrării Tainelor în mod autentic, precum am primit din Tradiție pentru a atrage harul lui Dumnezeu asupra noastră. Referatul conferinței a fost susținut de către diac. Marius Rumega, diacon al Parohiei Timișoara Iosefin.

În partea a doua a conferinței a s-a analizat activitatea de asistență socială la nivelul parohiilor și situația justificării sumelor alocate construcțiilor de la bugetul de stat.

Întâlnirea a fost una folositoare preoților participanți, s-a prezentat învățătura autentică a Tainei Sf. Maslu, ca Taină a Bisericii prin care se împărtășește credincioșilor harul Duhul Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente