Debutează vernisajul expoziției de artă plastică și decorativă „Ipostaze medievale – revalorificări contemporane”

În această seară, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică și decorativă „Ipostaze medievale – revalorificări contemporane”. Manifestarea va fi găzduită, până pe 10 octombrie, de Palatul Voievodal „Curtea Veche” din București. Exponatele reprezintă, în viziune modernă, diferite aspecte ale iconagrafiei bizantine, romanice și gotice din secolul al IV-lea până în secolul al XIV-lea. Expoziția, coordonată de pictorul Marin Răducu, cuprinde opere realizate în tehnici și stiluri variate ale unor prestigioși artiști contemporani, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, informează TRINITAS TV.

Organizată cu prilejul Zilelor Bucureștilor, expozița își dorește să tragă un semnal de alarmă asupra nevoii de conservare și restaurare a patrimoniului medieval românesc.

Expoziția este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și al Fundației Culturale „Zidul”. Iubitorii de artă vor putea admira lucrările zilnic, între orele 9.00 și 17.00.

Comentarii Facebook


Știri recente