Debutează Conferințele Pastoral-Misionare de primăvară ale clerului din Arhiepiscopia Târgoviștei

Săptămână aceasta au debutat în Arhiepiscopia Târgoviștei Conferințele Pastoral-Misionare de primăvară cu tema: „Anul comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare-Arhiepiscopul Cezareei Capadociei și a celorlalți Părinți Capadocieni”. Astfel, în ziua de 10 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a prezidat lucrările conferinței pentru preoții din Protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud, ce a avut loc în sala de festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște.

După săvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema conferinței, aratând importanța deosebită pe care o are opera Sf. Vasile cel Mare și a celorlalți Părinți Capadocieni pentru viața liturgică, învățătura, activitatea socială, pastorală și misionară a Bisericii noastre.

Referatele preoților, care au conferențiat, au avut o apreciabilă ținută științifică, dăruind o frumoasă mărturie despre bogata lor experiență pastoral-misionară. De asemenea, la finalul conferinței, au avut loc dezbateri folositoare și au fost abordate probleme administrative curente ale preoților din protoieriile respective.

Acest important demers pastoral-misionar continuă în ziua de 11 iunie, când Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon va prezida lucrările conferinței pentru preoții din protoieriile Titu și Găiești, și se va finaliza marți, 7 iulie, cu preoții din Protoieria Pucioasa.

Amintim că aceste conferințe pastoral-misionare au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, odată cu o temă națională, hotărâtă de către Sfântul Sinod și a doua oară, cu o temă aleasă de către fiecare eparhie în parte.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente