De ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, orasul Husi va fi capitala spirituala a Moldovei.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un un sobor de arhierei, preoti si diaconi, in prezenta mai multor invitati ai Guvernului si a oficialitatilor locale va sluji Sfanta Liturghie din ziua praznuirii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel in Catedrala Episcopala din Husi, ctitorie a Sfantului Voievod Stefan cel Mare.

‘Este Anul Stefanian. In toate ctitoriile sale au loc manifestari inchinate marelui domnitor. Episcopia Husilor, de ziua hramului sau, a decis sa dea o amploare speciala evenimentului, tocmai pentru ca spiritualitatea huseana sa constientizeze la justa valoare meritele pe care Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant le are in ceea ce priveste cultura si religia neamului nostru.’, a declarat Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor.

Insemnatatea evenimentului va fi dublata de deschiderea oficiala si sfintirea Muzeului Eparhial Husi, pentru consolidarea si refacerea caruia s-au investit peste 28 de miliarde de lei. Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor, a precizat ca acest muzeu va fi un punct de referinta al culturii romane:’Pentru Husi, dar si pentru toata zona Moldovei, acest muzeu va fi un punct de referinta al culturii noastre. Adapostind in el un nepretuit tezaur patrimonial, bibliofil, precum si nenumarate obiecte de arta veche bisericeasca, Muzeul Eparhial Husi va atrage multi oameni de cultura, tineri care vor dori sa sa-si cunoasca adevaratele origini spirituale.’

Comentarii Facebook


Știri recente