De Sfanta Treime, Institutul Cultural Misionar Trinitas si-a sarbatorit hramul

Ziua Sfintei Treimi este si ziua celor trei sectoare ale Institutului Cultural Misionar Trinitas. Mai mult, anul acesta sarbatoarea a coincis cu implinirea a trei ani de emisie Radio Trinitas. Din aceste motive sarbatorirea acestei zile a fost una deosebita.

Angajatii Institutului Trinitas, respectiv ai Tipografiei, Editurii si Radioului – toate purtatoare ale numelui Treimii – au avut bucuria de a se intalni cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si conducator al Institutului sarbatorit. Intalnirea s-a desfasurat la Durau si a debutat cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, in dimineata zilei de luni, 4 iunie, la Manastirea Durau. Slujba a fost oficiata de IPS Daniel, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi. Au slujit, alaturi de Inalt Prea Sfintia Sa, parintii directori ai sectoarelor institutului: P.C. Parinte consilier Nicolae Dascalu, director general; P. Cuv. Arhim. Vitalie Danciu, dir. Tipografiei Trinitas si staret al Manastirii Golia din Iasi, unde se afla sediul institutiei; P.C. Pr. Petru Sidoreac, dir. Editurii Trinitas, precum si preotii si diaconii care ocupa diverse functii in cadrul I.C.M. Trinitas. La slujba au fost prezenti toti angajatii, ca dealtfel si la intalnirea cu Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit, care i-a urmat. Intalnirea s-a desfasurat in sala de sedinte a Centrului Cultural-Pastoral Sf. Daniil Sihastrul de la Durau. Sefii de sectoare au prezentat pe scurt situatia existenta in compartimentele pe care le conduc, precum si obiectivele pe care si le-au propus pe viitor, dupa care Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a stat de vorba cu fiecare angajat in parte pe marginea activitatii desfasurate. IPS Daniel a subliniat responsabilitatea pe care o are fiecare membru al Institutului in cresterea spirituala a crestinilor, a celor care vin in contact cu rezultatele muncii lui, explicand ca aceasta nu este o munca obisnuita, ci una misionara.

Hramul Sfintei Treimi a fost sarbatorit si de o alta institutie mitropolitana, de aceasta data din zona Neamtului, Fabrica de cherestea Sfanta Troita. La sarbatoare au participat toti angajatii, in frunte cu directorul, P.C. Pr. Cezar Etcu, delegat din partea IPS Daniel fiind P.Cuv. Arhim. Benedict, staretul Manastirii Neamt.

In Iasi, Manastirea Galata are hramul Sfanta Treime.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente