De sarbatoarea Sfantului Andrei – Apostolul Romanilor, IPS Daniel va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Maine, 30 noiembrie 2004, in ziua in care Biserica Ortodoxa Romana praznuieste pe Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat – Ocrotitorul Romaniei, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iasi, inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi format din slujitori ai Catedralei Mitropolitane si clerici din conducerea Institutului Cultural-Misionar TRINITAS.

La iesirea din Resedinta Mitropolitana, soborul slujitorilor va purta in procesiune, pana in Catedrala Mitropolitana, icoana cu chipul Sfantului Apostol Andrei, daruita de Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei de catre Inalt Prea Sfintitul Nicodimos – Mitropolit de Patras,impreuna cu o cruce in care se afla o particica din lemnul Sfintei Crucii pe care a fost rastignit Sfantul Apostol Andrei.

Icoana de argint a Sfantului Apostol Andrei contine incrustata in ea o particica din moastele Sfantului Apostol Andrei. Atit icoana de argint a Sfantului Apostol Andrei, cat si crucea vor fi expuse spre inchinare in Catedrala Mitropolitana doar miine, in ziua sarbatorii Sfintului Apostol Andrei.

Conducerea si angajatii Institutului Cultural-Misionar TRINITAS care au contribuit in mod deosebit la activitatile misionare ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si la buna organizare a Anului Comemorativ Stefan cel Mare si Sfant – 500 vor fi evidentiati maine la finalul Sfintei Liturghii savarsita la Catedrala Mitropolitana.

Ei vor primi Diploma de onoare Stefan cel Mare si Sfant insotita de insigna purtand chipul Sfantului Voievod sau Distinctia de vrednicie pe care se afla tot chipul Sfantului Domnitor al Moldovei.

Acest moment solemn marcheaza o pretuire deosebita a acelor persoane care au intels si fac roditoare credinta apostolica primita de la Sfintul Andrei,apostolul cel dintii chemat al lui Hristos si ocrotitorul Romaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente