De Paști, adoptă un suflet, ediția a treia

Conceput cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, proiectul De Paști, adoptă un suflet, organizat de Asociația Filantropia Oradea, prin Centrul de resurse, ca un program de propovăduire a milei creștine și a spiritului filantropic, inspirat și din lucrearea sfințitoare și tămăduitoare a Sfântului Maslu, proiectul este menit să vină în sprijinul comunității, implicând preoți, credincioși, societăți comerciale, organizații, colaboratori și parteneri din cuprinsul Eparhiei Oradiei, într-un demers de împreună slujire a parohiilor ortodoxe și promovare a valorilor creștin- ortodoxe, într-o lume din ce în ce mai secularizată.

Peste 500 de copii, persoane nevoiașe, persoane cu dizabilități și membrii ai familiilor aflate în dificultate vor primi în aceste zile ajutorul campaniei „De Paști, adoptă un suflet”, prin care 10 parohii din Episcopia Oradiei, împreună cu alți sponsori și colaboratori, au oferit alimente, îmbrăcăminte, jucării și bunuri de folosință personală, pentru ca aceste persoane să primească și o mângâiere trupească, prin darurile oferite, de praznicul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

În data de 11 aprilie 2012, după cum ne informează Pr. Silviu Dobai, parohiile participante au făcut efectiv cumpărăturile, realizate în regim propriu sau într-unul din centrele comerciale partenere acestei acțiuni, prin intermediul grupului de inițiativă de la nivelul parohiei, sub coordonarea preoților parohi. Selgros Supermarket a completat cadourile cu o donație în bunuri pentru fiecare parohie participantă.

La fel ca și anul trecut, în cadrul proiectului s-a menținut colaborarea dintre parohii pentru acordarea de sprijin unui număr cât mai mare de beneficiari. Astfel, parohiile care au putut oferi sprijin unui număr mai mare de beneficiari, prin medierea echipei de la Centrul Eparhial, au oferit sprijin familiilor identificate de alte parohii, care nu au avut resurse suficiente pentru a acoperii nevoile listei de beneficiari.

Au fost pregătite peste 500 de pachete fiecare conținând ulei, zahăr, făină, carne, cozonaci, dulciuri, paste făinoase și o sticlă de suc, precum și obiecte de folosință personală. Coletele vor fi distribuite de către preoții implicați în proiect în zilele de 12, 13 și 14 aprilie 2012.

Participanții la acest proiect sunt: pr. Dorel Rusu de la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Oradea, pr. Gheorghe Nemeș, reprezentantul Parohiei Oradea-Vii, pr. Lucian Gâgă de la Parohia Sânmartin II, pr. Cătălin Arvai din Parohia Cărănzel, pr. Sorin Suciu de la Parohia Abrămuț, pr. Mihail Vancea de la parohia Husasău de Tinca, pr. Nicolae Balog de la parohia Episcopia Bihor, pr. Horea Oprea de la Parohia Băile 1 Mai și pr. Dan Lele de la Capela Penitenciarului Oradea și reprezentant al Paraclisului Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Oradea. De asemenea, la acest eveniment au participat și angajații peniteciarului Oradea dar și persoanele private de libertate. Deținuții au contribuit cu banii câștigați din vânzarea icoanelor pictate de aceștia cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.

În după-amiaza aceleiași zile s-a încheiat un acord de parteneriat între Asociația Filantropia Oradea, Scucursala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Fundația de Scleroză Multiplă Bihor. Obiectivele proiectului sunt furnizarea de servicii sociale acreditate pentru persoanele cu dizabilități din Oradea și județul Bihor. Beneficiarii proiectului sunt peste 150 de persoane cu dizabilități din județul nostru (copii, adulți și vârstinici), dar și familiile acestora. Acordul a fost încheiat pe o perioadă de un an de zile.

Comentarii Facebook


Știri recente