De la inimă pentru inimi

În toamna anului trecut, Seminarul Teologic Liceal ‘Sfântul Ioan Casian’ din Tulcea a demarat proiectul social-filantropic ‘De la inimă pentru inimi’, prin care urmărește conștientizarea responsabilității și implicării tinerilor din liceele tulcene în acțiuni filantropice.

‘Preîntâmpinând Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, Seminarul Teologic ‘Sfântul Ioan Casian’ din Tulcea, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, a derulat miercuri, 22 februarie, cea de-a doua fază a proiectului social-filantropic ‘De la inimă pentru inimi’. Astfel, opt elevi de la instituția de învățământ teologic s-au aflat la Centrul de Transfuzii Sangvine pentru donarea de sânge. Prin acest proiect, inițiatorii își doresc schimbarea mentalității actuale negative despre donare și voluntariat, stimularea implicării elevilor seminariști, dar și a elevilor din liceele tulcene în acțiuni filantropice, precum și sensibilizarea opiniei publice cu privire la criza actuală de sânge cu care se confruntă România’, a precizat pentru Ziarul Lumina pr. Felix Neculai, consilier cultural în cadrul Episcopiei Tulcii.

De asemenea, Dan Gelep, vicepreședintele Consiliului Elevilor Seminarului Teologic Liceal ‘Sfântul Ioan Casian’, a precizat: ‘Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul școlii am finalizat și etapa a doua a proiectului ‘De la inimă pentru inimi’, sperând că am sensibilizat opinia publică, dar și pe colegii noștri de la alte licee. În următoarele două luni vom mediatiza proiectul în toate liceele din municipiul Tulcea, pentru ca în ultima etapă a proiectului să îndeplinim ceea ce ne-am propus’. Proiectul ‘De la inimă pentru inimi’ se desfășoară până la 1 iunie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente