Dascăl al învățământului teologic omagiat la F.T.O.U.B.

Prof. Univ. Dr. Remus Rus, fost cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a fost omagiat, miercuri, 28 noiembrie 2012, de profesorii și studenții instituției de învățământ. Evenimentul, care a avut loc în Amfitreatrul „I. G. Coman”, a fost prilejuit de aniversarea celor 70 de ani de viață ai dascălului.

„Pentru mine creștinismul nu este o religie, pentru mine creștinismul este ceea ce Mântuitorul a zis: Eu sunt Cale, Adevăr și Viață. Pentru mine creștinismul este o permanentă trăire, un permanent ritual, pentru că creștinismul se întemeiază pe Liturghia Cosmică despre care atât de frumos a vorbit Sfântul Maxim Mărturisitorul în Mistagogia sa. Creștinismul este o liturghie cosmică de la bun început”, a spus cu această ocazie Prof. Univ. Dr. Remus Rus.

În 1976, Profesorul Remus Rus devenea asistent la secția de Teologie sistematică de la Institutul Teologic din București. A preluat Catedra de Istoria și Filosofia Religiilor a Facultății de Teologie în anul 1991.

La ceas aniversar a fost lansat și volumul „Omagiu Domnului Profesor Universitar Dr. Remus Rus”, după cum ne informează TRINITAS TV.

La eveniment au participat foști studenți și ucenici ai renumitului dascăl, colaboratori, prieteni, dar și familia acestuia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…