Darurile Parohiei Dobroteasa către români din diaspora

De-a lungul timpului, în pridvorul bisericii Parohiei Dobroteasa s-au adunat numeroși tineri care împreună cu părinții slujitori desfășoară diferite activități social-filantropice și catehetice. Către sfârșitul lunii noiembrie, cei 25 de tineri care frecventează cursurile Cercului de pictură ‘Buna Vestire’ al Parohiei Dobroteasa au trimis 15 icoane pictate pe sticlă unei parohii ortodoxe românești, nou-înființată în Norwich, Marea Britanie, informează „Ziarul Lumina”.

Activitatea artistică și filantropică a acestor tineri talentați, care de trei ani și-au început activitatea, nu se oprește aici. Alte zece icoane vor fi trimise unei parohii din Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi, care în luna mai a acestui an a fost parțial avariată de un incendiu. ‘Biserica, închinată Acoperământului Maicii Domnului din Dacula, Atlanta, a trecut prin mai multe încercări și-am trimis, la rugămintea părintelui paroh Nicolae Clempuș, roadele copiilor de la Cercul de pictură ‘Buna Vestire’ al Parohiei Dobroteasa către comunitatea ortodoxă românească, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului, ca mângâiere și folos duhovnicesc. Marți am trimis cele zece icoane prin doi enoriași din parohia noastră, a căror fiică este profesoară la Universitatea Kennesaw din Atlanta, în apropierea căreia se află și Parohia ‘Sfânta Maria’, a precizat părintele paroh Gheorghe Sima al Parohiei Dobroteasa.

Lăcașul de cult al Parohiei ortodoxe românești ‘Sfânta Maria’ din Dacula, Atlanta, trebuia să fie sfințit în ziua de 28 mai a acestui an, însă în ziua de 5 mai a izbucnit un incendiu din cauze necunoscute. De curând, au început lucrările de reconstrucție.

Comentarii Facebook


Știri recente