Daruri și ocrotire pentru copiii și bătrânii instituționalizați

Parohia ortodoxă Aiud a sărbătorit duminică, 4 decembrie, hramul ‘Sfântul Ierarh Nicolae’. A fost o zi cu totul specială pentru părinții parohi, pr. prot. Ioan Tocănel și pr. Sebastian Tocănel, și pentru credincioșii din parohie, dat fiind faptul că l-au avut în mijlocul lor pe Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a slujit Sfânta Liturghie și a pus la suflet o seamă de cuvinte duhovnicești celor adunați în număr impresionant la acest eveniment.

Cu două zile mai devreme a venit Moș Nicolae și pentru copiii din Centrul de tip familial ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, aparținător de Parohia ortodoxă Aiud I, centru rezidențial ctitorit de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, filiala Aiud, și de partenerii săi, pentru copiii proveniți din familii care se confruntă cu greutăți sociale sau din medii în care sărăcia acoperă și minimele bucurii ale fragedei vârste a inocenței.

După Sfânta Liturghie, IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți, a inaugurat și a oficiat slujba de binecuvântare a acestui așezământ. În cuvântul său, IPS Irineu a subliniat importanța vârstei la care gingășia și inocența ne apropie de Hristos: ‘Copilul este un semn de speranță pentru lume. Fiecare creștin trebuie să aibă inocența copilului dacă vrea să se mântuiască – ‘De nu veți fi ca pruncii, nu veți intra în Împărăția cerurilor’. Deci să avem minte de bătrâni, maturi desăvârșiți, dar inimă de copil neprihănit’. La eveniment au fost prezente autorități naționale, județene și locale, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Daruri pentru copiii din Mediaș

Copiii de la Centrul de plasament din Mediaș au primit în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae vizita reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului. Părintele Nicolae Rusu, consilier al Departamentului social, a oferit daruri din partea arhiepiscopiei, fondurile fiind strânse în urma meciului de fotbal caritabil dintre echipa Gaz Metan Mediaș și cea a tinerilor din centrul de plasament. Alături de copii au fost prezente și cadrele didactice de la Școala specială a centrului.

Credincioșii Parohiei ‘Nașterea Domnului’ din cartierul Gheorgheni, Cluj-Napoca, i-au vizitat pe copiii și bătrânii de la căminul aflat în incinta Mănăstirii Dumbrava, precum și pe cei de la Așezământul din Turda. Enoriașii i-au colindat pe copii și bătrâni și le-au împărțit pachete cu dulciuri și îmbrăcăminte. ‘Scopul acestei activități este de a aduce frumusețea și duioșia colindelor românești prin intermediul corului bisericii noastre atât copiilor, cât și celor vârstnici, dar am pus lângă cântări și pachetul de Crăciun, cu dulciuri, fructe și articole de îmbrăcăminte donate de credincioșii parohiei noastre’, a spus Marilena Asănică, organizatorul acțiunii.

Comentarii Facebook


Știri recente