Daruri pentru viețuitori din mănăstirile Arhiepiscopiei Bucureștilor

59 de monahii, surori și frați neangajați în schema de funcții și personal a Arhiepiscopiei Bucureștilor au primit din partea Patriarhului României un set de îmbrăcăminte monahală.

Evenimentul a avut loc astăzi, 24 februarie 2012, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei.

Acest gest, a spus Părintele Patriarh, este, în primul rând, un act de recunoștință.

„Considerăm că este un prilej binecuvântat ca să vă și mulțumim pentru osteneala pe care o arătați în mănăstire, dar și pentru participarea de la sfintele slujbe, pentru rugăciunea de la chilie, pentru lucrările pe care le desfășurați ca ascultare duhovnicească în obștea mănăstirii sau a schitului respectiv din care veniți. Această recunoștință a noastră este necesară pentru că lumea dorește cât mai mult sprijin din partea Bisericii, dar trebuie și unitățile bisericești sprijinite la rândul lor. Adesea ne lăudăm cu mănăstirile în țară și în străinătate, dar aceste mănăstiri nu sunt suficient de ajutate astăzi pentru ca a ele să poată ajuta și mai mult mulțimea credincioșilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientați, deznădăjduiți. Deci, lucrarea noastră misionară este menținerea credinței drepte, mărturie adusă prin cuvânt și faptă și ajutorarea celor care sunt mai neajutorați decât noi. Trebuie întărită frățietatea monahală, cooperarea dintre mănăstiri, dar și legătura mănăstirilor și a schiturilor cu Centrul Eparhial”, a spus Preafericirea Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Acțiunea de la Palatul Patriarhiei face parte dintr-un program mai amplu dedicat preoților cu situație financiară precară, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente