Daruri pentru sute de copii, din partea Sfântului Nicolae

Biserica noastră îl sărbătorește astăzi, 6 decembrie 2011, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Mai multe biserici din Mitropolia Moldovei și Bucovinei îmbracă straie de sărbătoare. Parohiile din Moldova au început încă de ieri derularea unor acțiuni filantropice în cinstea Sfântului Nicolae.

Protopopiatul Piatra Neamț a desfășurat ieri o amplă acțiune social-filantropică care a constat în oferirea de daruri și susținerea de concerte de colinde în trei centre sociale din Piatra Neamț. Programul filantropic a cuprins vizitarea următoarelor așezăminte sociale: Centrul de zi pentru preșcolari Castani (împărțirea a 25 de pachete cu daruri), cantina socială a parohiei ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Piatra Neamț (împărțirea a 80 de pachete cu daruri pentru copiii persoanelor asistate social), Centrul de asistență și servicii speciale pentru copii din strada Galinescu – Piatra Neamț (oferirea de pachete pentru 45 de copii). La Biblioteca județeană din Piatra Neamț au fost împărțite daruri pentru copiii aflați în îngrijirea Fundației pentru îngrijirea copiilor cu dizabilități Piatra Neamț. Acțiunea filantropică a fost coordonată de pr. Ciprian Timofte, secretar al Protopopiatului Piatra Neamț, de Sanda Chirilă și de Roxana Romanescu de la Biroul de Asistență Socială ‘Diaconia’ al Protopopiatului Piatra Neamț. După fiecare activitate filantropică, un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Piatra Neamț a susținut un concert de colinde.

Aseară, la Biserica ‘Sfântul Nicolae’ din Târgu Frumos a avut loc, după slujba Vecerniei, un concert de colinde, iar în parohia Lungani din Protopopiatul Pașcani a avut loc o scenetă legată de viața Sfântului Nicolae.

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, la Mănăstirea Bogdana din județul Suceava, copiii aflați în ocrotirea Așezământului ‘Sfântul Ierarh Leontie’ vor organiza astăzi o serbare.

La Biserica ‘Sfântul Nicolae’ – Copou din Iași, va fi vernisată astăzi, după Sfânta Liturghie, o expoziție de icoane.

Parohia Andrieșeni, Protopopiatul Iași 1, a oferit aseară, cu prilejul hramului bisericii, daruri pentru 350 de copii, iar astăzi va oferi 200 de pachete cu alimente și o masă caldă pentru bolnavii internați în secția Șipote a Spitalului de Psihiatrie Iași.

Luminile din bradul de Crăciun, amenajat în parcul Cancicov din Bacău, vor fi aprinse astăzi în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. La acest eveniment, care va avea loc de la ora 17:00, Preasfinția Sa va adresa și un mesaj de binecuvântare băcăuanilor care vor fi prezenți. După cum a relatat pentru Ziarul Lumina, pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, aprinderea luminilor din bradul de Crăciun va fi urmată de un concert de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente