Daruri pentru preoții militari

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a oferit, astăzi, 13 decembrie 2012, preoților militari din Arhiepiscopia Bucureștilor, câte un set de haine preoțești. Evenimentul a avut loc în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei.

„Noi ne-am gândit ca să vă încurajăm cu câte o reverendă acum de sărbători ca semn de aducere aminte, dar și prețuire pentru activitatea pe care o desfășurați. Vă dorim Sărbători fericite și mult ajutor de la Dumnezeu în toată activitatea dumneavoastră și desigur ne gândim și la familiile dumneavoastră. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvinteze familiile dumneavoastră și pe toți cei cu care activați, ofițeri, militari în general, ca să transmitem binecuvântarea lui Dumnezeu în locul de activitate și să aducem speranță într-o lume care este foarte slăbită în privința speranței și a bucuriei”, a spus Preafericirea Sa, după cum informează TRINITAS TV.

Arhiepiscopia Bucureștilor are 22 de preoți militari încadrați în 19 unități militare.

„Sunt sigur că oamenii din instituțiile militare v-au apreciat darul Preafericirii Voastre pe care ni-l faceți așa cum se cuvine pentru că ne-ați dat mandat nu numai să facem misiune creștină în spațiul militar, ci ne oferiți și aceste haine în care noi să fim îmbrăcați în calitate de slujitori ai lui Dumnezeu în mijlocul lor. Pentru aceasta Preafericirea Voastră vă rugăm să ne îngăduiți să mulțumim pentru părinteasca grijă, pentru bunăvoința, sprijinul, înțelegerea și aprecierea pe care le aveți și ni le arătați pentru activitatea misionar pastorală pe care o desfășurăm în Armata României”, a evidențiat Pr. Constantin Țanu, coordonatorul preoților militari din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Preoții militari au primit cu acest prilej și Pastorala la Nașterea Domnului, calendare și broșura cu slujba ce se săvârșește în noaptea trecerii dintre ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…