Daruri pentru preoții cu biserici în construcție

Preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor care au lăcașuri de cult în construcție și consolidare au primit daruri din partea Patriarhului României. Evenimentul a avut loc la 10 februarie 2012, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe aceștia încurajându-i în activitatea lor și le-a dăruit un costum clericar format din reverendă, suprareverendă și un fes, iar pentru familiile preoților a fost dată suma de 500 de lei, arătând că acesta este un mic semn de încurajare în timpul unei lucrări mari și sfinte.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a vorbit preoților prezenți despre importanța construirii de lăcașuri sfinte, subliniind faptul că atunci când se contruiește o biserică se deschide o poartă nouă a cerului.

„Construirea unei biserici nu are echivalent în lumea aceasta cu construirea altui edificiu pentru că biserica reprezintă, în timp, locul în care noi căutăm și pregustăm viața veșnică. Biserica este spațiul în care ne întâlnim cu Dumnezeu Cel mai presus de spațiu și timp. Este locul în care se întâlnesc generațiile trecute, prezente și viitoare, de aceea facem pomenirea viilor și a celor adormiți în Domnul. Biserica este singurul loc din lume unde se dobândește iertarea păcatelor. Biserica este casa Preasfintei Treimi și este locul în care găsim adevărata bucurie și adevărata fericire și anume a legăturii omului cu Dumnezeu, Izvorul păcii al fericirii și al bucuriei veșnice. Când construim o biserică construim o casă a lui Dumnezeu, a Preasfintei Treimi și în același timp deschidem o poartă nouă a cerului”, a spus Preafericirea Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

‘În perioada aceasta de criză economică noi am început mai întâi cu ajutorarea săracilor, a mirenilor, a bătrânilor și a bolnavilor. Programul cel mai extins al Patriarhiei Române în favoarea săracilor, în general persoane în vârstă, se numește Masa Bucuriei care a cuprins întreaga Patriarhie Română și care este foarte eficient în mai multe parohii, mănăstiri și desigur la cantinele Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Am constatat ulterior că nu sunt numai mireni săraci, ci și preoți săraci. De aceea, am cosidera că trebuie mai întâi să ajutăm pe preoții slujitori din parohiile sărace din zonele defavorizate. Cu ei am început ajutorarea și vom continua în fiecare an să îi ajutăm pe aceeași preoți din parohiile cele mai sărace’, a mai spus Patriarhul României, după cum informează TRINITAS TV.

Acțiunea de la Palatul Patriarhiei face parte dintr-un program mai amplu dedicat preoților cu o situație financiară precară.

Comentarii Facebook


Știri recente