Daruri pentru enoriașii parohiei Bocnița, din Protopopiatul Iași I

În Parohia Bocnița – Sinești, Protopopiatul Iași I, a avut loc, în perioada 28-30 martie, acțiunea filantropică ‘Samarineanul cel milostiv’. Astfel, 60 de enoriași cu o situație materială precară au primit daruri constând în alimente și îmbrăcăminte, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Acest proiect a fost inițiat de părintele paroh Stelian Sandovici, având sprijinul domnului Doru Bambu din Iași. Oamenii au primit cu bucurie pachetele, care au fost oferite după slujbele oficiate în această săptămână în biserica parohială, ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. ‘Scopul acestei acțiuni filantropice a fost acela de a-i ajuta pe cei nevoiași, mai ales acum, în perioada Postului Mare, când avem datoria cu toții de a face milostenie. Astfel de acțiuni au loc în mai multe perioade ale anului, în special în posturi și la marile sărbători. O atenție deosebită este acordată persoanelor vârstnice sau care nu se pot deplasa. Aceștia sunt vizitați în posturile de peste an pentru a fi spovediți și împărtășiți. Cu acest prilej, ei primesc un pachet cu alimente din partea parohiei noastre’, a spus pr. paroh Stelian Sandovici.

Biserica parohiei Bocnița – Sinești, a cărei construcție a început în anul 1993, se află în stadiul de pictură. De asemenea, în ultimii patru ani, de când parohia este păstorită de pr. Stelian Sandovici, au fost realizate lucrări la casa parohială și la amenajarea curții sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente