Daruri pentru copiii de la Grădinița Specială din Cluj-Napoca

Copiii de la Grădinița Specială din Cluj-Napoca au primit astăzi, 24 mai, cadouri din partea enoriașilor Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăștur, informează radiorenasterea.ro. Acțiunea caritabilă intitulată „Din suflet pentru un suflet de copil” face parte dintr-un program amplu organizat cu prilejul aniversării în septembrie 2011 a 50 de ani de la sfințirea bisericii parohiei. Au fost pregătite 120 de pachete, 60 dintre ele conținând dulciuri pentru copii, iar restul atât dulciuri, cât și alimente de bază, astfel încât fiecare copil a primit câte un pachet. Un grup de credincioși, în frunte cu preotul paroh Dan Hognogi, a distribuit cadourile în această dimineață la sediul grădiniței, de pe strada Borșa, nr. 2.

Imediat după instalarea în această parohie, preotul Dan Hognogi a demarat multiple activități cu implicarea copiilor și tinerilor, iar cea de astăzi li se adaugă: „Ne-am gândit să ne îndreptăm și către copiii cu dizabilități, pentru că până acum am organizat activități pentru copiii obișnuiți. Mulți dintre copiii de la această grădiniță provin și din familii cu greutăți financiare”, a precizat pr. Dan Hognogi.

Grădinița Specială din Cluj-Napoca este o instituție cu tradiție în oraș, având ca misiune reabilitarea copiilor cu cerințe educative speciale și integrarea școlară și socială a acestora. Instituția are program săptămânal, sub tutela Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a Consiliului Județean Cluj. Grădinița Specială este frecventată de copii preșcolari cu vârste cuprinse între 3-7 ani, cu dizabilități cognitive, retard în dezvoltarea limbajului, dificultăți de învățare, autism, sindromul Down, tulburări socio-afective, tulburări asociate. Unitatea este dotată cu săli de grupă, dormitoare, atelier de pictură și abilități manuale, sală de sport și recuperare, cabinet medical.

Comentarii Facebook


Știri recente