Daruri pentru copiii de etnie rromă din localitatea Pata Rât – Cluj Napoca

Copiii de etnie rromă din comunitățile de la Pata Rât din Cluj Napoca au primit azi cadouri. Dulciurile, alimentele, rechizitele și jucăriile au fost trimise din partea unor copii din Germania.

„Acum te las, fi sănătos și vesel de Crăciun, dar nu uita când ești voios, creștine, să fii bun! Acest colind l-au împlinit în literă oameni cu inimă mare din Germania și prin intermediul domnului președinte al Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan, s-a reușit ca tuturor copilașilor din cele două colonii de romi de aici de la Pata Rât să li se facă bucurie acum la sărbătorile Crăciunului și ale Anului Nou”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Andrei.

„Camionul de Crăciun” este o acțiune derulată din 1993 de o organizație din Germania, în parteneriat cu Asociația „Tășuleasa Social”. Anul acesta au fost trimise 13 camioane, unul a rămas la Cluj Napoca, celelalte 12 îndreptându-se spre copiii din Bistrița.

Prin astfel de acțiuni Arhiepiscopia Clujului încearcă reintegrarea socială a persoanelor din astfel de comunități. În acest sens a fost demarate lucrările pentru înființarea unei asociații social-cultural-misionare a creștinilor de etnie rromă, „Sfântul Moise Arabul”.

Oamenii care locuiesc la Pata Rât își duc viața în condiții foarte grele, locuiesc în barăci iar pâinea și-o câștigă din selectarea deșeurilor de la groapa de gunoi a Clujului. Acțiunea de astăzi a adus multă bucurie copiilor din comunitate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…