Daruri pentru copiii cu nevoi speciale din Sibiu

Departamentul Social al Arhiepiscopiei Sibiului a oferit miercuri, 5 decembrie, daruri copiilor cu nevoi speciale din Sibiu, informează „Ziarul Lumina”. Primele daruri au fost împărțite unui grup de 40 de copii de la Centrul de educație inclusivă nr. 1 din Sibiu, adunați de cadrele didactice și de pr. Marian Vlăduț la cantina socială a Bisericii „Nașterea Domnului”. Aici, delegația eparhială, formată din consilierul social pr. Nicolae Rusu, inspectorul social Mihai Talmațchi și asistentul social Tudor Costea, a oferit micuților pachete cu alimente și dulciuri, de față fiind prezent și parohul de la biserica sibiană, pr. protopop Ioan Coșa. Copiii au cântat colinde pentru preoți, delegația eparhială și cele 50 de persoane nevoiașe care primesc zilnic hrană caldă la prânz. Pr. Nicolae Rusu le-a mai dăruit iconițe, le-a vorbit despre bunătatea Sfântului Ierarh Nicolae, prietenul și ajutătorul copiilor și al celor aflați în nevoi.

„Pilda Sfântului Nicolae este și pentru noi, slujitorii Bisericii de astăzi, un prilej de a aduce bucurie în inimile și în sufletele copiilor cu probleme sociale”, a spus pr. Nicolae Rusu.

Delegația Arhiepiscopiei Sibiului a mai vizitat în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae și centrele de zi pentru copii de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul Valea Aurie, și centrul pentru copii de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Aici, au fost împărțite daruri, iar un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” au însoțit reprezentanții eparhiali la toate centrele amintite și au interpretat mai multe colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente