Daruri pentru copiii care vin la Sfânta Liturghie în Parohia Hlipiceni I, Protopopiatul Botoșani

Copiii din parohia Hlipiceni I, Protopopiatul Botoșani, care participă în duminici și sărbători la sfintele slujbe primesc daruri de la preotul paroh Cristian Ferariu. Această acțiune se derulează pentru ca numărul micilor enoriași la sfintele slujbe să fie mult mai mare.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, un număr de zece copii din Parohia Hlipiceni I, Protopopiatul Botoșani, județul Botoșani, au fost răsplătiți duminică, 14 octombrie 2012, pentru că au venit la Sfânta Liturghie. Mai mult de atât, cei care au primit daruri au căutat să îi aducă la biserică și pe prietenii lor. Părintele paroh, care predă religia la Hlipiceni, discută cu elevii despre evanghelia citită în duminica precedentă, dar și despre ceea ce s-a spus în predică. ‘Această idee mi-a venit acum șase ani, când ne confruntam cu lipsa copiilor la sfintele slujbe. Fiind în mijlocul lor la școală la orele de religie, am considerat că este bine să-i stimulez cu daruri, constând în cărți religioase, icoane și obiecte bisericești. Inițiativa aceasta a avut un ecou frumos pentru că am avut o prezență foarte bună la sfintele slujbe. Dar în ultimii ani, unii copii au plecat la licee, iar alții au fost luați de părinții lor în străinătate și ne-am confruntat cu lipsa copiilor la Sfânta Liturghie. Avem câteva săptămâni de când am reluat inițiativa de acum șase ani, iar duminica trecută (n.r. 14 octombrie) micii enoriași au primit câte o carte’, a spus pr. paroh Cristian Ferariu.

Părintele paroh le-a promis copiilor ca, dacă participă la sfintele slujbe duminică de duminică, vor primi o carte, o icoană sau un obiect bisericesc, întrucât este preocupat ca numărul celor care se roagă în timpul Sfintei Liturghii să fie mult mai mare. ‘Avem un enoriaș care s-a oferit să ne susțină financiar pentru a încuraja venirea copiilor la biserică. Mulți dintre credincioșii noștri au venit la biserică alături de copilașii lor. Este îmbucurător că cei care nu prea veneau la sfintele slujbe cu cei mici au început să participe la Sfânta Liturghie. Consider că fiecare preot care slujește în mediul rural este îngrijorat de lipsa la sfintele slujbe a copiilor și a enoriașilor încredințați spre păstorire. Numărul fiilor și fiicelor în familii este din ce în ce mai mic, drept dovadă anul acesta am avut doar două botezuri. Am considerat că este indicat ca măcar pe acești copii să încercăm să-i atragem spre lucrarea duhovnicească’, s-a exprimat pr. paroh Cristian Ferariu.

Comentarii Facebook


Știri recente