Daruri pentru copiii Bisericii Olari

În Vinerea Patimilor, în mijlocul multor credincioși veniți din toate colțurile Bucureștiului, 30 de copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 au intonat strofele celor 3 stări ale Prohodului Domnului, iar la final, cu flori și lumânări în mâini, au înconjurat biserica alături de ceilalți credincioși, cu cântări și rugăciuni, aducând multă bucurie în sufletele participanților la Sfânta slujbă. Copiii, o prezență deja obișnuită în Biserica Olari, au repetat cântările Prohodului Domnului în duminicile din perioada Triodului, după Sfânta Liturghie, sub conducerea Părintelui Antoniu Ciocoiu, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, precum și cei aflați de aproape doi ani în grija Bisericii Olari, au primit haine și încălțăminte în cadrul acțiunii social-filantropice ‘OLARI – Haine și lumini’, organizată în colaborare cu Centrul Social Educațional ADORNO. ‘Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu al bisericii, care are drept scop realizarea unei comuniuni, în felul acesta, străduindu-ne ca noi, credincioși și preoți, să împărtășim bucuria de a dărui și aceea de a primi, la rându-ne, căldura, inocența și zâmbetul micuților ce ne sunt alături. Am fost plăcut surprinși, alături de comunitatea de credincioși ai Parohiei Olari, să vedem cum cei mici, școlari și preșcolari, se apropiau cu drag de Casa Domnului, învățând cu tragere de inimă, veselie și totodată cu un maxim de seriozitate ludică, cântările bisericești’, ne-a declarat părintele paroh Mihai Iordache.

Comunitatea de la Biserica Olari desfășoară permanent astfel de proiecte susținând dezvoltarea culturală a tinerilor din parohie și a celor care se apropie de lăcașul de cult. ‘Suntem siguri că darurile primite cu prilejul sărbătorii Paștelui îi vor face pe cei mici, precum și pe cei mari, să simtă cu și mai multă bucurie Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Aducem mulțumiri și recunoștință, și pe această cale, tuturor celor care au sprijinit proiectul Bisericii Olari și al Centrului Social Educațional ADORNO, sperând să îi avem aproape și pe mai departe. Este un lucru de importanță majoră în agenda parohiei să mențină și să construiască o comunitate; încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin acțiunile noastre, să ne întărim unii altora credința, să redescoperim bucuria de a fi aproape și de a înțelege spiritul cuvintelor: dăruind vei dobândi’, ne-a mai spus părintele Iordache.

Comentarii Facebook


Știri recente