Daruri pentru cei săraci din partea Protoieriei I Capitală

Ieri, la sediul Protoieriei I Capitală, 60 de familii nevoiașe care se află în evidența Biroului de asistență socială al Protoieriei I au primit, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, mai multe pachete cu alimente pentru masa de Paști.

Protoieria I Capitală prin acțiunile pe care le desfășoară încearcă să vină în sprijinul nevoiașilor. ‘Proiectul ‘Bucuria Învierii în sufletul tuturor’, inițiat de Protoieria I Capitală, s-a desfășurat în colaborare cu câteva parohii din cadrul protoieriei care s-au oferit să ne ajute. Oamenii au primit cu bucurie pachetele alimentare pe care le-am pregătit pentru a le vesti bucuria Învierii și a veni în sprijinul nevoilor lor materiale. În evidența Biroului de asistență socială al Protoieriei I se află familii cu venituri foarte mici și cu mulți copii, pe care de-a lungul anului le sprijinim în măsura posibilităților noastre’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” Andreea Leru, asistent social în cadrul Biroului de asistență socială al Protoieriei I Capitală.

Acțiuni de acest fel se desfășoară în cadrul Protoieriei I în fiecare an în preajma sărbătorilor importante. ‘Am reușit și anul acesta să ne concentrăm asupra acestei activități, să găsim anumiți sponsori și să completăm din ceea ce avem noi ca fonduri la protoierie și să dăm acestor familii ceea ce, pentru ei, cu siguranță reprezintă ceva foarte important pentru masa de Paști. Trebuie ținut cont și de faptul că toate parohiile din cadrul protoieriei organizează în această săptămână astfel de acțiuni pentru familiile care au probleme financiare deosebite, ca să beneficieze de un sprijin cât de mic din partea parohiilor. Noi, la nivel de protoierie, am vrut să dăm un impuls acestor acțiuni și am început de luni și, cu siguranță, fiecare parohie va întregi în zilele care urmează acest program de ajutorare a credincioșilor’, a spus părintele Vasile Dumitru, protopopul Protoieriei I Capitală.

Daruri materiale și binecuvântare

Oamenii s-au arătat nerăbdători de a primi pachetele cu alimente, mai ales pentru că cei mai mulți dintre ei nu beneficiază de venituri. După ce li s-au împărțit darurile, părintele protopop le-a adresat un cuvânt de încurajare și le-a urat sărbători cu sănătate și bucurie. ‘Nădăjduim că și pe viitor vom reuși să le fim aproape. Noi i-am îndemnat ca să nu își piardă nădejdea în Dumnezeu chiar dacă trec prin momente critice, să se roage mai ales în această săptămână, Săptămâna Patimilor, ca Dumnezeu să le vină în ajutor cu harul său și pe lângă ceea ce le-am putut noi oferi ca dar material, să vină și darul de binecuvântare a lui Dumnezeu și să întâmpine sărbătoarea Învierii cu bucurie duhovnicească, dar și cu o anumită mulțumire, că au ce să pună pe masă în ziua de sărbătoare’, a mai adăugat părintele protopop Vasile Dumitru.

Comentarii Facebook


Știri recente