Daruri pentru 103 preoți de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit astăzi, 20 septembrie 2011, cu preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei. La final, Preafericirea Sa a oferit celor 103 preoți de caritate câte un rând nou de veșminte clericale pentru activitatea misionară pe care o desfășoară, informează Radio TRINITAS.

Coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, părintele Marian Pintică a adresat un cuvânt de mulțumire Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, exprimând bucuria întâlnirii preoților de caritate cu Preafericirea Sa.

În continuare, Patriarhul României le-a vorbit preoților prezenți despre rolul pe care ei îl au în instituțiile publice: „Lucrarea dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, pentru că prin preotul de caritate în general, dar mai ales prin cel care slujește în spital și în cimitir, aducem pace acolo unde este tulburare multă, aducem speranță unde este deznădejde și aducem mângâiere acolo unde este prea multă durere. De aceea, trebuie să fim foarte solidari cu dumneavoastră, mai ales că nu sunteți într-o instituție a Bisericii, ci sunteți misionari ai Bisericii în instituțiile publice”.

Hainele clericale oferite au fost lucrate la croitoria „Reverenda” a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente