Daruri pentru 100 de copii nevoiași, la Săcălușești – Protopopiatul Târgu Neamț

Centrul de tineret „Vestitorii Bucuriei” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din stațiunea Bălțătești, județul Neamț, a derulat în perioada 1-16 decembrie 2012, proiectul misionar-caritabil „Un strop de suflet pentru ei”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Acesta a fost realizat în parteneriat cu Școala „Nicu Albu” din Piatra Neamț, având ca obiectiv ajutorarea unor copii din mediul rural care se află în situații materiale dificile (părinți decedați sau bolnavi, familii dezmembrate, familii cu mulți copii s.a.). Colaboratorii proiectului au fost Școala Gimnazială Agapia din județul Neamț, Școala Gimnazială din Bălțătești, Parohia Săcălușești – Agapia, parohia Bălțătești II, parohia Humuleștii Noi, parohia Filioara și parohia Topolița, Protopopiatul Târgu Neamț.

„Activitatea a constat în colectarea de ajutoare materiale și financiare, fiind încheiată duminică, 16 decembrie 2012, în biserica parohiei Săcălușești. După slujba Vecerniei a urmat programul prezentat de grupurile parohiale de colindători. Apoi, elevii Școlii „Nicu Albu” din Piatra Neamț, ajutați de profesori și părinți, au oferit darurile colectate celor peste 100 de copii din parohiile colaboratoare. Responsabilizarea elevilor în activități caritabile îndreptate spre copiii proveniți din familiile rurale, care suferă mari lipsuri materiale și afective, face parte din misiunea creștină comună celor două instituții educative. Școala și Biserica pot să realcătuiască împreună armătura care să dea rezistență durabilă societății noastre, supusă permanent provocărilor seculariste și schimbărilor economice și culturale”, a relatat Pr. George Măriuța de la Parohia Săcălușești – Agapia.

Comentarii Facebook


Știri recente