Daruri oferite de Arhiepiscopia Sibiului la început de an școlar

În preajma începutului de an școlar, Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, a oferit rechizite și alte daruri copiilor din trei centre de plasament din județul Sibiu. Ajutoarele au ajuns la copiii instituționalizați din Orlat, Turnu Roșu și de la Centrul de plasament ‘Gulliver’ din Sibiu.

Acțiunea a avut loc miercuri, 5 septembrie, cu mai bine de o săptămână înainte de începerea noului an școlar. Departamentul Social eparhial, prin grija părintelui consilier Nicolae Rusu, a oferit copiilor din centrele amintite un număr mare de caiete, instrumente de scris și creioane colorate, dulciuri și sucuri pentru a sprijini instituțiile în pregătirile pentru începerea noului an școlar.

Primul centru vizitat de părintele consilier Nicolae Rusu și asistentul social Tudor Costea a fost cel de la Orlat, unde aproximativ 90 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, beneficiază de serviciile instituției. Centrul de la Orlat, ca și celelalte instituții de îngrijire a copiilor abandonați, este vizitat des de reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului. Acțiuni similare celei din 5 septembrie au mai avut loc și cu alte ocazii, iar copiii sunt familiarizați cu acestea.

Odată cu darurile oferite copiilor, reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au transmis și binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

În această vară, prin intermediul Departamentului Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, 35 de copii de la Centrul de Plasament din Orlat, împreună cu o parte din personalul supraveghetor, au mers în tabără la mare, fiind găzduiți de Centrul de plasament ‘Antonio’ din Constanța, iar de la instituția constănțeană au venit la Orlat, la poale de munte, același număr de copii, împreună cu cinci cadre didactice. Schimbul de experiență a explicat părintele consilier Nicolae Rusu, a adus mari beneficii ambelor instituții, iar în anii următori va continua această colaborare.

Grija față de copii

Aceleași daruri au fost oferite apoi copiilor de Centrul ‘Gulliver’ și Centrul de plasament de la Turnu Roșu, bucuria fiind mare în rândul celor mici. În viitorul apropiat, Departamentul Social va oferi copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu îmbrăcăminte și încălțăminte, atât de necesare micuților care merg la școală.

‘Grija față de copiii instituționalizați și orfani este o prioritate pe agenda de lucru a IPS Mitropolit Laurențiu, iar rezultatele obținute la învățătură de copii la cele trei centre de plasament din județul Sibiu l-au convins și anul acesta pe ierarhul nostru ca, la început de an școlar, să trimită rechizite școlare și cele necesare planului educațional’, a spus părintele consilier Nicolae Rusu după cum ne informează Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente