Daruri materiale și spirituale pentru 150 de persoane, în Protoieria III

La sediul Protoieriei III Capitală, 150 de persoane cu o situație materială precară au primit pachete cu alimente de bază, informează „Ziarul Lumina”. Acțiunea social-filantropică a fost precedată de o scurtă meditație asupra semnificațiilor duhovnicești ale sărbătorii Nașterii Domnului și de un concert de colinde.

Înainte de a primi darurile, beneficiarii acțiunii social-filantropice au rostit rugăciunea ‘Tatăl nostru’, ca semn de mulțumire pentru grija pe care Părintele Ceresc o are întotdeauna față de copiii Săi. Apoi, părintele Matei Bogdan, de la Parohia ‘Colțea’, a vorbit beneficiarilor despre duhul Crăciunului și semnificațiile duhovnicești ale acestei sărbători a bucuriei, care, din păcate, pentru mulți este identificată cu Moș Crăciun, mâncarea și băutura din belșug de pe masă, și nu cu Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. ‘A te bucura de Nașterea lui Hristos, a contempla această taină a credinței, ține de conștiință, de viața lăuntrică, de relația vie cu Dumnezeu, iar dacă tu comunici cu Dumnezeu, ca de la persoană la persoană, dacă te obișnuiești să te rogi la biserică, dacă lași o parte din grija ta lui Dumnezeu și obișnuiești să-i ceri cu lacrimi pâinea cea de toate zilele, pe care ați cerut-o în seara aceasta, atunci Îl recunoaștem pe Dumnezeu ca pe un dăruitor, ca pe iubitor al nostru și ca pe un model de viață și, fără îndoială, vom trece prin viață bucurându-ne tainic de această taină a credinței, de această bucurie a Nașterii Mântuitorului într-o iesle din Betleem. Adevărata pătrundere în duhul sărbătorii și adevărata bucurie a Crăciunului vin în sufletul omului care a știut ce înseamnă postul, pregătirea pentru întâmpinarea Nașterii Domnului și care și-a pregătit sufletul, după cum frumos arată o cântare: ‘Împodobește-te iesle’. Aceste cuvinte se referă la sufletul nostru care trebuie pregătit și, astfel, noi trebuie să ne transformăm în peștera din Betleem și în ieslea în care a fost așezat Pruncul Iisus, după ce a fost înfășat în scutece curate de in. Totodată, bucuria Crăciunului o vom simți și mai intens atunci când vom învăța să oferim bucurie din bucuria noastră, dar din darul nostru, dragoste din dragostea noastră, exemplu din exemplul nostru, trăire din trăirea noastră, suflet din sufletul nostru’, a arătat părintele Matei Bogdan.

Colind pentru sufletul tău

A devenit o tradiție ca, în preajma marilor praznice împărătești, Protoieria III Capitală să dăruiască alimente de bază celor care se simt din ce în ce mai singuri într-o lume a individualismului, pentru a le aduce un licăr de speranță și pentru a-i ajuta să pătrundă cât mai mult în duhul sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

‘În cadrul acțiunii social-filantropice ‘Colind pentru sufletul tău’ am dăruit 150 de pachete alimentare celor aflați în evidența Biroului de Asistență Socială al Protoieriei III Capitală. Acțiunea noastră a îmbrăcat forma unui eveniment socio-cultural prin concertul de colinde susținut de Corala ‘Dominus’ a Parohiei Șerban Vodă din Capitală și oferirea unor pachete cu alimente de bază: zahăr, făină, ulei, paste făinoase, cozonac și dulciuri. Pentru această acțiune socială ne-am bucurat de sprijinul următoarelor parohii: Sfântul Anton Curtea Veche, Bucur Ciobanul și Sfântul Ioan Iacob Hozevitul’, a precizat Cecilia Domnica Constantinovici, asistent social în cadrul Protoieriei III.

Corala ‘Dominus’ a fost înființată la 15 iulie 1999. Membrii corului sunt din diferite categorii socio-profesionale: studenți de la Medicină, Conservator, profesori de muzică sau soliști de la Operetă. Dirijorul coralei este Gabriel Mihai Niță.

Comentarii Facebook


Știri recente