Daruri de Sfântul Nicolae la Câlnic în Episcopia Caransebeșului

Comemorând faptele minunate ale celui ce este cunoscut în popor drept „Moș Nicolae”, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Câlnic, aparținătoare a Episcopiei Caransebeșului, a organizat o serie de manifestări dedicate cinstirii acestui important conducător al Bisericii creștine din secolele primare, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Astfel, în ajunul sărbătorii, preotul Valentin Popovici a împărțit câtorva familii sărmane alimente, rechizite, jucării și dulciuri pentru copii.

În după-amiaza zilei de 6 decembrie, începând cu ora 17:00, lăcașul de cult din Câlnic a devenit gazda unui program artistic de poezie și colind, susținut de preșcolari de la Grădinița cu Program Normal din Câlnic, elevi de la Școala Primară și de la Școala Catehetică din Câlnic. Programul a fost pregătit prin efortul educatoarelor Ionela Roiban și Mihaela Popovici, precum și cel al învățătoarelor Ileana Zablatovschi și Simona Voin.

La final, munca copiilor a fost răsplătită prin cadouri oferite cu sprijinul câtorva oameni de bine din comunitate, iar părintele Valentin Popovici a adresat celor prezenți un cuvânt de suflet: ‘Prin generozitatea sa față de cei lipsiți de ajutor, și în special față de copii, Sfântul Nicolae continuă să rămână un model de înțelepciune, dragoste și milostenie. Această dragoste, responsabilitate și grijă încercăm și noi să o arătăm astăzi față de cei sărmani și față de copiii noștri de aici’.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, ‘Moș Nicolae’, cum este cunoscut în popor, trece pe la toate gospodăriile spre a lăsa câte ceva în ghete: cadouri pentru cei care au fost buni și cuminți sau câte o nuia pentru cei neascultători. El a devenind cunoscut pentru credința, zelul și dragostea pentru semeni, venind în special în ajutorul copiilor și a celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente