Daruri cu prilejul Crăciunului în Episcopia Tulcii

Cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului în Episcopia Tulcii se derulează mai multe activități culturale și sociale.

Astfel, marți, 20 decembrie 2011, în foaierul Bibliotecii Județene Panait Cerna a avut loc vernisajul expoziției Nașterea Domnului, Bucuria familiei creștine. Expoziția conține o parte din bogatul patrimoniu al Episcopiei Tulcii, icoane pe lemn și sticlă înfățișând praznicul Nașterii Domnului, din secolele XVIII – XX, cât și obiecte de cult, în special discuri gravate cu icoana Nașterii Domnului. La expoziție a participat Preasfințitul Părinte Visarion dimpreună cu preoții consilieri, oameni de cultură din municipiul Tulcea, etnologi, muzeografi și o mulțime de credincioși.

Bucuria praznicului Nașterii Domnului a fost adusă astăzi și în câteva locații speciale din orașul de pe malurile Dunării. La căminul de bătrâni Sf. Nectarie un grup de preoți din oraș au săvârșit Taina Sfântului Maslu după care i-au vizitat pe asistații de aici, oferindu-le daruri de Crăciun; Preasfințitul Părinte Visarion rostind și un cuvânt de învățătură și binecuvântare.

De asemenea, la Penitenciarul Tulcea aproximativ 100 de deținuți au participat la o slujbă în Capela Unității, primind și ei daruri și cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Visarion. Totodată, Preasfinția Sa împreună cu grupul de preoți au vizitat și trei centre de plasament din oraș unde, copiilor aflați aici le-au fost oferite daruri. Unii dintre cei mici au rostit poezii și au intonat colinde.

Acțiunea organizată de Protopopiatul Tulcea în colaborare cu Episcopia Tulcii s-a desfășurat sub deviza De Crăciun ne bucurăm cu toții, informează Alexandru Chituță.

Comentarii Facebook


Știri recente