Darul Sectorului de învățământ și al Parohiei Sfântul Antonie cel Mare – Titan

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în virtutea unui proiect catehetic-educațional, a organizat în luna august a acestui an un pelerinaj la Mănăstirea prahoveană Crasna pentru tinerii din Parohia ‘Sfântul Antonie cel Mare’ – Titan, Protoieria III Capitală, drept răsplată pentru implicările în activitățile educaționale și social-filantropice derulate în cadrul parohiei amintite, informează Ziarul Lumina.

Rostul acestui pelerinaj a fost apropierea tinerilor de trăirea duhovnicească ortodoxă, prilej cu care o parte dintre tineri s-au spovedit și împărtășit pentru prima oară. Astfel, ca urmare a povețelor duhovnicești și a catehezei despre căsătorie și divorț, rostită de inspectorul pentru cateheză în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, doi participanți la pelerinaj s-au căsătorit duminică, nași fiindu-le pr. paroh Daniel Goga și presbitera Lăcrămioara Roxana.

‘În primul rând, nu credeam că un pelerinaj poate să strângă atâția tineri dintr-o parohie. De asemenea, am fost surprins să văd că Dumnezeu lucrează prin oamenii simpli, deoarece, adunând fărâmiturile de la cuvântul părintelui stareț, am încercat să însămânțez ceva din carte, nu din trăire, că doar, doar o sămânță va răsări în inima și mintea lor, care s-au mișcat, după cum vedem acum, către primirea binecuvântării lui Dumnezeu’, a explicat pr. Adrian Niță, inspector în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente