Darul copiilor din Parohia Dobroteasa la Nașterea Domnului

Parohia Dobroteasa a adunat de-a lungul timpului în pridvorul bisericii numeroși tineri, pentru care și prin care se desfășoară diferite activități social-filantropice și catehetice. Sâmbătă, 19 noiembrie, o parte din tinerii care frecventează cursurile Cercului de pictură ‘Buna Vestire’ au continuat lecțiile de pictură pe sticlă, sub îndrumarea preoților Gheorghe Sima, paroh, Gheorghe Ioniță și diaconul George Valentin Paraschiv, precum și a Ceciliei Domnica Constantinovici, asistent social în cadrul Protoieriei III Capitală, informează „Ziarul Lumina”.

„Întâlnirea de astăzi este un lucru firesc în parohia noastră. Însă spre deosebire de alte întâlniri ale noastre cu tinerii, aceasta este una mai specială deoarece rodul ostenelii, al talentului și al dragostei lor va fi trimis unei parohii ortodoxe românești din Norwich, Marea Britanie, cu hramurile Sfânta Muceniță Filoteea și Cuviosul Beda Venerabilul. Această parohie este nou-înființată și astfel are nevoie și de ajutor. Astfel, prin împreună lucrarea noastră, a slujitorilor Bisericii, și a tinerilor noștri, le trimitem 15 icoane pictate pe sticlă pentru ca activitatea artistică a copiilor noștri să fie valorificată atât duhovnicesc, cât și filantropic. Sperăm să fie un gest de mare bucurie pentru părintele Liviu Barbu, familia dânsului, care a făcut parte din fiii duhovnicești ai parohiei noastre, cât și pentru întreaga comunitate de români, stabiliți pe acele meleaguri din varii motive”, a precizat părintele Gheorghe Sima, parohul Bisericii Dobroteasa.

La Parohia Dobroteasa, în afara Cercului de pictură ‘Buna Vestire’, cei 25 de tineri sunt angrenați și în alte activități. ‘Activitatea din cadrul cercului de pictură reprezintă un mod de a fi mai aproape de Dumnezeu, de Biserică și de părintele, pe lângă care am petrecut foarte mult timp, încă de mici. Noi, cei mari, prin activitatea noastră transmitem celor mai mici ceea ce am primit și noi la rândul nostru. Pe lângă faptul că este un mod de a ne apropia mai mult de Biserică, dobândim mai multe cunoștințe despre credința ortodoxă, ne dezvoltăm latura artistică și ne putem destinde, fiind o alternativă de petrecere a timpului mult mai bună decât în fața televizorului sau a computerului, și astfel putem cultiva mai bune relații de prietenie. De asemenea, ajutăm copiii la diferite materii, precum limba română, matematică, limbi străine și altele, nu pentru că ei nu ar fi capabili, ci pentru că alături de noi mai învață și alte lucruri pe care la școală nu le dobândesc’, a explicat Alexandra Bibirel.

Cele 15 icoane pictate pe sticlă au chipul Mântuitorului Iisus Hristos, al Maicii Domnului, al sfinților ocrotitori ai celor două parohii, precum și alte scene din lucrarea de mântuire a neamului omenesc. ‘Îmi place să pictez și mi-am dorit de mult să pictez icoane pe sticlă. Am început acum câteva săptămâni și îmi place. Aici am învățat că trebuie să am răbdare când pictez și că nu e un concurs cine pictează cel mai mult’, a mărturisit Cosmin, elev în clasa I. Cercul de pictură ‘Buna Vestire’ din Parohia Dobroteasa și-a început activitatea acum trei ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…