Dar pentru românii din Sudul Dunării

În urma hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care eparhiile din țară au în responsabilitate misionară și pe românii aflați la sudul Dunării, Episcopia Caransebeșului a dăruit un clopot comunității ortodoxe române nou înființate din localitatea Busur, Valea Moravei – Serbia, după cum ne informează TRINITAS TV.

Clopotul a fost adus dintr-o filie a Episcopiei Caransebeșului, filia Bărbosu, care s-a depopulat aproape în totalitate.

„Chiar dacă am fost martorii, cu tristețe, a unui declin demografic a unei localități din Episcopia noastră, suntem bucuroși iată, pentru că acest clopot de la filia Bărbosu a ajuns într-un loc unde renaște o nouă comunitate de credincioși”, a spus pr. Daniel Alic, Consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Clopotul donat a fost așezat în clopotnița ridicată de enoriași, în locul unde pe viitor se va construi o biserică în care să se slujească în limba română.

Pr. Iel Bobu, Paroh Isacova și Administratorul Parohiei Busur, a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul primit.

Credincioșii români de la sudul Dunării au fost văduviți de aproape 200 de ani de slujire în limba română și nici nu au avut acces la școală în limba proprie. Cu toate acestea, aici sunt numeroase localități în care se păstrează, cu multă dragoste, limba română și tradițiile naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente