Dan Puric a conferențiat la Facultatea de Teologie din București

Amfiteatrul Dumitru Stăniloae al Facultății de Teologie Ortodoxă din București a găzduit luni seară o nouă conferință duhovnicească. Invitatul, Dan Puric, le-a vorbit studenților și credincioșilor prezenți despre martiri, informează TRINITAS TV.

„Important este să pomenească. Întotdeauna lucrul de pomenire se face nu de dragul trecutului, de dragul ca trecutul atâta timp cât a avut virtute să poată repara prezentul. Toți mărturisitorii au adus trecutul ca să poată repara și înălța prezentul”, a declarat actorul Dan Puric.

Tinerii pot fi urmași demni ai martirilor prin imitare.

„Verbul a mărturisi este un act de însănătoșire, de igienizare. Când vezi un adevăr, când vezi un lucru care contravine adevărului hristic e important să mărturisești. Mărturisirea aceasta îți creează o limpezire sufletească și o forță”, a mai spus Dan Puric.

Conferințele cultural-duhovnicești de la Facultatea de Teologie din București sunt organizate de către Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecan al instituției de învățământ.

„Pentru mine luna martie are o semnificație deosebită pentru că este o lună a mucenicilor. Pe lângă cei 42 de Mucenici de la Amoreea care se serbează pe 6 martie și apoi Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia la 9 martie, o sărbătoare mai cunoscută, pentru mine luna martie este o lună specială pentru că anul acesta se împlinesc 110 ani de la nașterea lui Mircea Vulcănescu […] Mucenicul este cel care a ajuns la o stare de libertate lăuntrică și cel care a ajuns să ierte, dăruindu-se de fapt unui crez care este dincolo de această lume, dincolo de un paradis terestru”, a subliniat Pr. Gheorghe Holbea.

Ca și la celelalte conferințe, Grupul Vocal Sfântul Ștefan cel Mare al studenților teologi a susținut un microrecital.

Comentarii Facebook


Știri recente