Dăm viață anilor!

La Bruxelles a avut loc ieri, 31 martie 2011, lansarea în Belgia a proiectului strategic transnațional Stagii de practică geriatrică valorizate într-un context transnațional modern (SPGT) dezvoltat de Asociația Filantropică Medical-Creștină Christiana, împreună cu parteneri români și belgieni, după cum ne-a informat Părintele Consilier Patriarhal Sorin Șelaru. Evenimentul a fost găzduit de Ambasada României în Regatul Belgiei, adunând laolaltă echipa de management a proiectului, reprezentanți ai școlilor sanitare din România implicate în proiect, reprezentanți ai partenerului belgian – Armonea, precum și persoane interesate de proiect.

Început în august 2010, proiectul are ca principal obiectiv creșterea ocupabilității absolvenților de școli sanitare din Romania, prin îmbunătățirea pregătirii profesionale și deprinderea unei atitudini optime față de misiunea pentru care se pregătesc. Astfel, pe parcursul celor trei ani de implementare, grupuri de elevi – asistenți medicali în an terminal vor efectua stagii de practică geriatrică de câte două săptămâni în case de bătrâni din diferite zone ale Belgiei.

Patriarhia Română susține activ acest proiect, implicându-se în multiplele activități pe care acesta le presupune și a fost reprezentată la lansare de către Pr. Sorin Șelaru, directorul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene.

Comentarii Facebook


Știri recente