CUVIOSUL TEOCTIST – al doilea hram al bisericii mănăstirii Duminica Sfinților Români din București

Miercuri, 3 septembrie 2008, de sărbătoarea Cuviosului Teoctist, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la Sfânta Liturghie oficiată la biserica mănăstirii Duminica Sfinților Români din incinta Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române ( Șoseaua Olteniței nr. 255, București, sector 4). La inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Permanența Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, în ședința din 27 mai 2008, a hotărât ca sărbătoarea Cuviosului Teoctist să fie al doilea hram al bisericii mânăstirii Duminica Sfinților Români întru cinstirea ctitorului acestei noi vetre monahale din București, vrednicul de pomenire Părintele Patriarh Teoctist.

În anul 2003, la inițiativa și cu purtarea de grijă a Patriarhului Teoctist, a început construcția bisericii mănăstirii cu hramul Duminica Sfinților Români, finalizată în toamna anului 2006, împreună cu un corp de chilii pentru monahi. Ctitorul așezământului, Patriarhul Teoctist, aprecia la vremea respectivă că „prin înălțarea bisericii și mănăstirii închinate Duminicii Sfinților Români, precum și a unui corp de chilii pentru monahi în incinta Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, a înviat, prin harul lui Dumnezeu, ctitoria din jurul bisericii Schitul Maicilor a fericitului întru pomenire Patriarh Justinian, demolată în 1982”.

Cu ocazia sfințirii, la data de 29 octombrie 2006, noua biserică a fost înzestrată cu părticele din cinstitele moaște ale Sfântului Apostol Andrei, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfinților Dionisie și Ambrozie, Episcopii Mediolanului.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente