Cuviosul Dimitrie cel Nou, Sfântul aducător de sfinți

Arhiepiscopia Bucureștilor, avându-l ca arhipăstor pe Preafericitul Părinte Daniel, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a împărtășit în ultimii ani de bogate daruri duhovnicești. Printre acestea, prezența în Capitală a unor sfinte relicve, din inițiativa și prin strădania Chiriarhului, a însemnat o mare binecuvântare pentru credincioșii din București și din întreaga Patriarhie, Colina Bucuriei din Piața Unirii dovedindu-se a fi unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinii de pretutindeni.

Astfel, în octombrie 2008, la împlinirea a 2.000 de ani de la nașterea Sfântului Apostol Pavel, moaș-tele sale au sosit pe Colina Bucuriei, din inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Panteleimon, mitropolit de Veria, Nausa și Kampania.

În octombrie 2009, în cadrul procesiunii Calea Sfinților, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou au fost însoțite de moaștele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, de moaștele Sfântului Grigore Teologul, de moaștele Sfântului Grigore al Nyssei și de cele ale Sfinților Împărați Constantin și Ele-na.

În 2010, pe Colina Bucuriei a poposit, spre bucuria sutelor de mii de pelerini veniți din toate colțurile țării, Cinstitul Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci (23 – 29 octombrie).

În 24 octombrie 2011, Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a sosit la București, fiind purtat în procesiune pe marile artere ale Capitalei, inclusiv la șantierul ansamblului Catedralei Mântuirii Nea-mului.

Anul acesta, avem bucuria de a primi spre închinare moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, aduse în capitala României, din inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de la Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina (Grecia).

Comentarii Facebook


Știri recente